Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

ПОДКРЕПЯМЕ И СЕ ГОРДЕЕМ!

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на Института за свободен капитализъм „Атлас” в подкрепа на студентската окупация на Софийския университет „Св. Климент Охридски”

Институтът за свободен капитализъм „Атлас”:

– категорично подкрепя обявената от свободомислещите български студенти безсрочна и ефективна окупационна стачка на Ректората на Софийския университет „Свети Климент Охридски”

– остро осъжда лумпенската атака срещу Храма на българското образование и духовност, проведена на 27 октомври 2013 г. под ръководството на народни представители от Българската социалистическа партия и с медийната подкрепа на обслужващи властта печатни и електронни медии.

– изцяло споделя обявените цели на окупационната стачка: незабавно разпускане на 42-то Народно събрание; възможно най-бързо насрочване на нови парламентарни избори; обществeна нетърпимост към ширещото се престъпно беззаконие в най-високите етажи на държавното управление; превръщането на България в цивилизована, правова държава; и утвърждаването на справедливостта и знанието като високи обществени ценности.

Студентите казват: във време като днешното има само черно и бяло, не може да има сиво. Напълно са прави! Ако под „черно“ разбираме злото, а под „бяло“ – доброто, наистина нищо не оправдава избора ни да ги смесим. Няма оправдание да изберем дори част от нещо, което е зло, ако предварително знаем това!

Студентите призовават към морална революция – основно послание и мисия и на Института за свободен капитализъм „Атлас”. Това е най-трудната, най-взискателната, най-радикалната форма на бунт, но трябва да я извършим днес. И трябва да започнем от политиката. Политиката не е територия отвъд доброто и злото. Свободното общество или е морално, или въобще не съществува!

Институтът за свободен капитализъм „Атлас“ призовава президента и омбудсмана на Републиката да подкрепят окупиралите Софийския университет студенти. Отправяме същия призив и към всички демократични партии и граждани на България.

Днес, когато управляващата коалиция се опитва да върне България в „1984“-та, повече от всякога е нужно да заявим, че свободата не е робство и че невежеството не е сила.

Български студенти, подкрепяме ви! Гордеем с вас!

София, 28 октомври 2013

август 24, 2016

0 responses on "ПОДКРЕПЯМЕ И СЕ ГОРДЕЕМ!"

Leave a Message

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Институт за свободен капитализъм Атлас

Atlas Laissez Faire Institute - ALFIФорма за запитвания:

5 + 9 =
top
Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X