Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

СЪБУДЕТЕ СЕ!

Някои от нас считат, че днес са свидетели на паметни събития, но в историята на нашия народ такива масови протести обичайно са свързани с безпокойство. Българинът не обича да протестира на площадите за щяло и нещяло. Свидетели сме на мирни, интелигентни и усмихнати протести, но много малко от нас се замислят за какво говори това. Тези протести, които много хора по света приемат за нещо нормално, в очите на хората в България са символ на провала на политическата система.

Нека, като протестираме, да си повтаряме, че управлението няма друга власт освен онази, която му е дадена от народа. Всички ние трябва да си припомним, че не правителство е създало народа; народа е създал правителство.

Ако се запитаме защо в продължение на толкова много години сме постигнали толкова малко, отговорът е, че в тази страна ние още не сме освободили енергията и индивидуалния дух на човека. Свободата и достойнството на индивида не са били достатъчни тук, в сравнение с други места по земята. Време е да събудим гражданското общество. Време е да събудим нашата решимост, нашата смелост и нашата сила.

Аз не вярвам в нещастие, което ще ни сполети независимо от това, което правим. Вярвам в нещастие, което ще ни сполети, ако не правим нищо.

Кризата, пред която сме изправени днес, не изисква такива жертви, каквито Ботев, Левски и хиляди други са били призовани да направят. Но тя изисква нашите върховни усилия и нашата готовност да вярваме в себе си и да вярваме в нашата способност да вършим велики дела, да вярваме, че заедно, с Божията помощ, ние можем и ще решим проблемите, с които се сблъскваме.

Емил Мечикян

август 24, 2016

0 responses on "СЪБУДЕТЕ СЕ!"

Leave a Message

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Институт за свободен капитализъм Атлас

Atlas Laissez Faire Institute - ALFIФорма за запитвания:

3 + 3 =
top
Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X