• LOGIN
  • Нямате артикули в количката.

Login

Register

FACEBOOKGOOGLECreate an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Първа лекция от курса „Предприемачът като откривател“

 

 

Курсът разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, мотивация, страст и креативно мислене,и е насочен към ученици на възраст 15-18 години.

В първата лекция ще бъдат разгледани основните принципи на пазара, същността на частната собственост, използването на знанието в обществото, тъгровията като игра с положителен резултат.

Преподаватели: Весислав Илиев и Мирияна Митева.

СРЕЩА-РАЗГОВОР „ПРОВОКАТОРКАТА РАНД“

На 10 юни 2017 Театър „София“ и Институт за свободен капитализъм „Атлас“ огранизират среща-разговор на тема „Провокаторката Айн Ранд в театъра и литературата“ .

Срещата ще се проведе от 21,30 ч. До 22,30 ч. в новооткритата лятна сцена на театъра.

В срещата ще вземат участие артистите Дария Симеонова (в ролята на обвиняемата Карън Андре от пиесата „Нощта на 16 януари“ от Айн Ранд ) и Росен Белов (в ролята на Джон Хътчинс). Ще участва и режисьорът на постановката „Нощта на 16 януари“ проф. Пламен Марков, както и колегата му – режисьор в театър „София“ Стайко Мурджев. Ще чуете любопитни факти от репетиционния процес на „Нощта на 16-ти януари“ от Айн Ранд и ще дискутираме заедно творчеството на една от най-влиятелните мислителки на съвременния свят.

Публиката ще има възможност за пряк диалог с участниците в срещата.

Водещ на срещата ще бъде председателя на УС на Института за свободен капитализъм „Атлас“ и основател на българското „Общество Айн Ранд“ Калин Манолов.

Театър „София“ се намира на  в София – карта https://www.google.bg/maps/place/%D0%A2%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80+%E2%80%9E%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F%E2%80%9C/@42.6973401,23.3431363,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40aa858326025ba7:0xe82500b9a393c3e0!8m2!3d42.6973401!4d23.345325?hl=bg

Събитието във Фейсбук е тук:

Вход – с безплатни пропуски, които се взимат от касите на театъра до изчерпване на местата

Лекция на тема „Какво можем да направим с живота си?“ Мартин Стоименов и Александър Ганчев

На 4 май 2017 от 18:30 ч. в Огледалната зала на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ ще се състои лекция на тема „Какво можем да направим с живота си?“  Тя е част от едноименната поредица лекции, които лектори на Института за свободен кпитализъм „Атлас“ изнасят от есента на 2016 г. в български висши учебни заведения.

Лекцията търси отговор на въпроса „Какво можем да направим с живота си?“ в контекста на обективизма – философията на американската писателка и философка Айн Ранд. Прави го чрез последователното задаване и отговаряне на няколко важни въпроса.

Първият от тези въпроси е: „Защо ни е нужна философия?“ Вторият важен въпрос в лекцията е: „Как разбираме какво можем да направим с живота си и защо  философията, която да ни помогне да разберем това,  да е обективизмът?“  Финалният въпрос в лекцията е: „Какво може да направи човек с живота си?“ По време на лекцията се дават примери с успели българи в миналото и днес. Акцентира се на нуждата човек да бъде свободен  и да прави всичко по силите си, за да не допуска обществото, в което живее, да е не-свободно.

Лекцията ще бъде изнесена от лекторите на Института за свободен капитализъм „Атлас“ Мартин Стоименов и доц. Александър Ганчев.

Мартин Стоименов е завършил УНСС със специалност бизнес икономика. Работил е като брокер на недвижими имоти. Има практика като трейдър в Лондон, търгувал е на Forex пазара, а в момента е мениджър продажби в търговския отдел на „Капитал“. Интересите му са свързани с областите на философията, политиката и икономиката. Член е на Института за свободен капитализъм „Атлас“.“

Александър Ганчев е завършил „Финанси“ в Стопанска академия в „Димитър Ценов“ – гр. Свищов. Доктор по икономика от 2009 година. Участвал в изготвянето на проекти за общинско дългово финансиране на едни от най-големите български общини. От 2012 година е доцент в катедра „Финанси и кредит“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в гр. Свищов, където  преподава корпоративни финанси, портфейлен мениджмънт, алтернативни инвестиции и бизнес оценяване. Автор на първата книга в България, посветена на хедж фондовете.

Очакваме ви на 4 май 2017 от 18:30 ч. в Огледалната зала на Софийския университет „Св. Кл.Охридски“

Предприемачът като стоик – Страхил Иванов разказва за своя път към успеха

От януари 2017 Институтът за свободен капитализъм „Атлас“ започва поредица от срещи с успели българи под общото име „Пътят към успеха“.

Този проект има за цел да подобри образа на предприемача като основна фигура в икономиката, поради негативиня му обществен имидж в момента. За „обикновения българин“ събирателният образ на предприемача е на „човек, който акумулира благата от ползването на наемния труд“, докато за работника остават бедността и лишенията. Най-силните негативни асоциации с предприемача са разкошът и луксът, страстта към парите и натрупването на богатство чрез експлоатация на чужд труд.

Първият от достойните наши сънародници, с които в исрещнахме, бе Владимир Николов – един от най-успешните български волейболисти, изправял на крака неведнъж българската публика.

Продължаваме да ви запознаваме с успели българи в поредицата „Пътят към успеха“.
На 21 март ще ви срещнем с IT предприемача Страхил Иванов.

Страхил Иванов е роден през 1977г. и има диплома по клинична психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2004 до 2016 е изпълнителен директор на Спиди нет АД.

От 2005 г. е председател на Сдружението на независимите интернет доставчици (СНИД) и е наясно с трудностите, пред които се изправя всеки интернет предприемач.

Страхил ще ни разкаже как стоически да преодоляваме изпитанията и винаги да успяваме да постигнем целите си.

Срещата с него ще е на 21 март 2017 г от 19 ч. в залата на Българска стопанска камара – София, ул. „Алабин“ 16.

Елате, отново ще е интересно!

Grow Up or Die

On February 28 starts Atlas Laissez Faire Institute’s  Educational program for secondary school students „Grow Up or Die”
The program starts on February 28, 2017 at VUZF University –   at 2 pm

We offer this program to enable students at all level of knowledge to learn about Ayn Rand’s philosophy and novels.
Lecturer: Dr. Andrew Bernstein, Ayn Rand Institute – USA – снимка

The program is designed for individuals who are passionate about reason and freedom and ready to:

–Learn to live in accordance with nature’s laws or suffer
–Understand that reason is mankind’s means of survival
–Realize that subordinating reason to faith is hazardous to your health
–Learn how the periods most committed to reason were the most innovative and prosperous in human history
–Understand that the eras rejecting reason were Dark Ages and periods of terrible suffering

The program is designed for students at 11 and 12 class and is free. Graduates will receive certificates from VUZF and Atlas Institute
Working language: English

For additional information please call Juliana Georgieva, tel. 02/4015807; mobile 359 888 443096; mail:jgeorgieva@vuzf.bg

Клуб Просперитет:

От януари 2017 Институтът за свободен капитализъм „Атлас“ започва поредица от срещи с успели българи под общото име Клуб Просперитет. Първият от тези достойни наши сънародници е Владимир Николов – един от най-успешните български волейболисти, изправял на крака неведнъж българската публика.

Пътят му към успеха започва, когато е едва на 11 години. Оттогава е ставал 5 пъти шампион на България, 2 пъти носител на купата на България, шампион на Франция за 2004г., носител на купата на Франция за 2005 и 2006г., носител на Суперкупата на Франция през 2005 г., златен медалист от Шампионска лига през 2005г., шампион на Италия през 2010г. През 2009 година е избран за капитан на националния отбор. В момента е генерален секретар на Българската федерация по волейбол. Обявен за Мъж на годината за 2015 г. Същата година създава първото на Балканите волейболно училище, което носи неговото име. Планира да изгради и волейболна зала за над 1000 души в двора на 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“ в столичния квартал „Дружба“. 

На 24 януари 2017 в сградата на БСК Владо Николов ще сподели своята философия за това как се става шампион. Само усилени тенировки ли са достатъчни, за да стигнеш до полуфинала на Европейското първенство, или са необходими и непобедим дух и бърз ум?
Информация и заявки за участие в  събитието – https://www.facebook.com/events/924426451026130/

Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X