• LOGIN
  • Нямате артикули в количката.

Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Atlas laissez-faire institute

Atlas Laissez-Faire Institute Logo

Институтът за свободен капитализъм „Атлас“

Институтът за свободен капитализъм „Атлас“ (ИСКА) е независима, неполитическа, нестопанска организация, създадена на 25 март 2010 г. Основната цел на института е да развива образователни и лекторски програми, за да окуражава социални нагласи в подкрепа на свободния пазар в България. Дългосрочната цел е тези нагласи постепенно да дадат възможност на хората да правят рационални житейски избори.

Публикували сме 5 книги в защита на свободния пазар: Свободния пазар и неговите врагове, Икономическата политика: размисли за настоящето и бъдещето, Марксизмът без маска и Бюрокрацията от Лудвиг фон Мизес, както и Адам Смит: Въведение от Имън Бътлър. Създали сме и безплатна библиотека на уебсайта на института, която включва класически творби от Айн Ранд, Лудвиг фон Мизес, Фредерик Бастиа и др.

В последните пет години ИСКА организира редица събития, сред които:

  •    „Философия – кой се нуждае от нея” (2014 г., дискусия, с която отбелязахме 109 години от рождението на Айн Ранд);
  •    „Общество с пазарна икономика или пазарно общество?” (2015 г., дискусия, организирана съвместно с Института за изследване на обществата и знанието при БАН със специалното участие на създателя на Обективисткото общество в Ню Йорк Аршак Бенлиян);
  •    Две лекции от директора на Института „Айн Ранд“ (ARI) в САЩ, Ярон Брук, за нуждата от революция на свободния пазар (ноември 2013) и справедливост на неравенството (април 2015);
  •   Между 2011 г.и 2013 г. ИСКА проведе серия от редовни дискусии по икономически теми, озаглавени „Икономически форум“.

Освен това поддържаме активна дискусионна фейсбук група на ИСКА с 1700 участници, фейсбук страница на Общество „Айн Ранд“- България със 700 членове, и страница на почитателите на Айн Ранд.

януари 3, 2009

0 responses on "Atlas laissez-faire institute"

Leave a Message

Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X