• LOGIN
  • Нямате артикули в количката.

Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Лекция на тема „Какво можем да направим с живота си?“ Мартин Стоименов и Александър Ганчев

//

Май, 2017

4май18:30Лекция на тема „Какво можем да направим с живота си?“ Мартин Стоименов и Александър Ганчев18:30

Описание

На 4 май 2017 от 18:30 ч. в Огледалната зала на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ ще се състои лекция на тема „Какво можем да направим с живота си?“  Тя е част от едноименната поредица лекции, които лектори на Института за свободен кпитализъм „Атлас“ изнасят от есента на 2016 г. в български висши учебни заведения.

Лекцията търси отговор на въпроса „Какво можем да направим с живота си?“ в контекста на обективизма – философията на американската писателка и философка Айн Ранд. Прави го чрез последователното задаване и отговаряне на няколко важни въпроса.

Първият от тези въпроси е: „Защо ни е нужна философия?“ Вторият важен въпрос в лекцията е: „Как разбираме какво можем да направим с живота си и защо  философията, която да ни помогне да разберем това,  да е обективизмът?“  Финалният въпрос в лекцията е: „Какво може да направи човек с живота си?“ По време на лекцията се дават примери с успели българи в миналото и днес. Акцентира се на нуждата човек да бъде свободен  и да прави всичко по силите си, за да не допуска обществото, в което живее, да е не-свободно.

Лекцията ще бъде изнесена от лекторите на Института за свободен капитализъм „Атлас“ Мартин Стоименов и доц. Александър Ганчев.

Мартин Стоименов е завършил УНСС със специалност бизнес икономика. Работил е като брокер на недвижими имоти. Има практика като трейдър в Лондон, търгувал е на Forex пазара, а в момента е мениджър продажби в търговския отдел на „Капитал“. Интересите му са свързани с областите на философията, политиката и икономиката. Член е на Института за свободен капитализъм „Атлас“.“

Александър Ганчев е завършил „Финанси“ в Стопанска академия в „Димитър Ценов“ – гр. Свищов. Доктор по икономика от 2009 година. Участвал в изготвянето на проекти за общинско дългово финансиране на едни от най-големите български общини. От 2012 година е доцент в катедра „Финанси и кредит“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в гр. Свищов, където  преподава корпоративни финанси, портфейлен мениджмънт, алтернативни инвестиции и бизнес оценяване. Автор на първата книга в България, посветена на хедж фондовете.

Очакваме ви на 4 май 2017 от 18:30 ч. в Огледалната зала на Софийския университет „Св. Кл.Охридски“

Час

(четвъртък) 18:30

Място

Софийски университет

1504 София, бул. “Цар Освободител” 15

Организатор

ИСК Атлас

0 responses on "Лекция на тема „Какво можем да направим с живота си?“ Мартин Стоименов и Александър Ганчев"

Leave a Message

Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X