Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Идеологическа идентичност на десноцентристките партии в България

Идеологическа идентичност на десноцентристките партии в България

RB_MusketariНа предсрочните избори за 42 Народно събрание през май 2013 г. малките десни партии претърпяха поражение, в резултат на което нито една не премина 4%-та бариера за влизане в Народното Събрание. Последвалите кадрови грешки през лятото на 2013 г. предизвикаха продължителни протести срещу правителството на управляващата тройна коалиция. Паралелно с тези протести пет десноцентристки партии: ДБГ,ДСБ, Зелените, НПДС и Синьо Единство основаха Реформаторски Блок (РБ), с тенденция за превръщането му в единен политически субект.

В началото на този процес (юли-август 2013 г.) Институтът за свободен капитализъм “Атлас“ започна срещи с партиите от РБ с цел определянето на тяхното точно идеологическо позиционирене и принципната близост между партиите. В последствие форматът на изследване беше разширен с партии извън РБ.

В процеса на срещи и анкетиране беше използван модифициран вариант на теста на Нолан за идеологическа ориентация.

Подробните резултати от изследването “Приложение на модел на Нолан за анализ на идентичност на малките десноцентристки партии в България през лятото на 2013 г.  ще предоставим на вашето внимание следващите дни.

Nolan-diagram
Тестовете, използвани в изследването, можете да намерите тук:
1) Въпросник, 1 юли 2013 г.
2) Тест, диаграма на Нолан

Тук може да намерите методологията, използвана за провеждане на изследването, както и oбобщените изводи от изследването.

юли 1, 2013

0 responses on "Идеологическа идентичност на десноцентристките партии в България"

Leave a Message

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Институт за свободен капитализъм Атлас

Atlas Laissez Faire Institute - ALFIФорма за запитвания:

4 + 1 =
top
Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X