• LOGIN
  • Нямате артикули в количката.

Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Кои сме ние?

Институтът за свободен капитализъм „Атлас” е независимо и неполитическо сдружение, което си поставя идеални цели. Създаден в София на 25 март 2010 г., Благовещение, от 13 предприемачи, икономисти, политолози и журналисти.

Мисия

Мисията на Института за свободен капитализъм „Атлас“ е да съдейства за по-доброто разбиране и по-широкото приложение на принципите на разума, рационалния личен интерес, индивидуалните права и капитализма laissez-faire в българската икономика и политика.

Формираното по този начин обществено прокапиталистическо съзнание ще помага на хората да осмислят своя политически избор и ще става все по-мощен фактор в обществено-политически живот на страната.

CircleLogo

ЧЗВ

Проекти

Събития

Присъдинете се

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИЯ ЕКИП:

Калин Манолов

Председател на УС на Института за свободен капитализъм Атлас, журналист и издател.

Valeri-Dimitrov

Проф. Валери Димитров

Член на УС на Института за свободен капитализъм Атлас, икономист.

lubomir talev

Любомир Талев

Член на УС на Института за свободен капитализъм Атлас, юрист.

Въпроси и отговори

Какво представлява Института за свободен капитализъм „Атлас”?

Институтът за свободен капитализъм „Атлас” е независимо и неполитическо сдружение, което си поставя идеални цели. Членовете на Института за свободен капитализъм „Атлас” са хора, постигнали успех в своята област чрез труда и инициативността си, а не чрез използване на държавни властови ресурси, корупционни практики и връзки със „сенчести” групировки. Те не съществуват, за да „служат” на другите – цел на техния живот е техният собствен и на семействата им просперитет. Единствено по този начин постепенно ще се издигне благосъстоянието на цялото общество.

Какво представлява капитализмът laissez-faire?

Това е политико-икономическа система, основана върху частната собственост върху средствата за производство, при която ролята на държавата е ограничена до защита на правата на индивидите от използване на физическа сила. Тези права се защитават чрез писмена конституция, ефикасно разделение на властите и най-вече чрез върховенство на закона, чиято основна функция е да въздава справедливост.

 

Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X