• LOGIN
  • Нямате артикули в количката.

Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

ПРОЕКТ „КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ С ЖИВОТА СИ?“

Целта на проекта е да даде знания и идеи за творческа реализация на студенти и млади хора

В рамките на своя проект за създаване на обучителен център по обективизъм  България, подкрепен от Objectivist Venture Fund, Институтът за свободен капитализъм „Атлас“ започва серия от лекции в български университети на тема „Какво може човек да направи с живота си?“

Това е образователен и творчески проект, в който под формата на семинар се обсъждат и дискутират проблемите на реализацията на студентите и изобщо на младите хора в България. Проектът предвижда в рамките на два учебни часа провеждане на лекция и интерактивна дискусия с вдъхновяващи примери за успешна реализация на предприемчиви българи в миналото и настоящето.

Целта на проекта е да даде знания и идеи за творческа реализация на студенти и млади хора.

Лекцията търси отговор на въпроса „Какво можем да направим с живота си?“  в контекста на обективизма – философията на американската писателка и философка Айн Ранд. Айн Ранд (1905-1982), която е била и продължава да бъде един от най-обсъжданите и провокативни автори на 20 век. В основата на философията на Ранд е концепцията за човека като героично същество.

Отговорът на въпроса, съдържащ се в заглавието на лекцията, ще бъде търсен чрез последователното задаване и отговаряне на няколко други важни въпроса.

Първият от тези въпроси е: „Защо ни е нужна философия?“  Втори важен въпрос в лекцията е: „Как разбираме какво можем да направим с живота си и защо  философията, която да ни помогне да разберем това,  да е обективизма?“ Финалният въпрос в лекцията е: „Какво може да направи човек с живота си?“ Тук се дават примери с успели българи в миналото и днес. Акцентира се на нуждата човек да бъде свободен  и да прави всичко по силите си, за да не допуска обществото, в което живее, да е не-свободно. Това е най-важното условие човек да направи с живота си каквото пожелае.

Лектори

Първата лекция от цикъла ще бъде изнесена от Калин Манолов в Нов български университет на 8 ноември 2016 в ауд. 413, I корпус на университета.

Калин Манолов

Магистър по журналистика и масови комуникации от СУ „Св. Кл. Охридски”. Eдин от водещите журналисти на бюрото на Радио “Свободна Европа” в София от основаването да закриването му. През 1991-1992 е политически съветник на премиера Филип Димитров в първото демократично правителство на България. През 2004 г. основава Издателска къща “МаК” ООД, която се утвърди като водещо издателство в България в областта на либералната икономическа и политическа мисъл. Избран за председател на Управителния съвет на учредения на 25 март 2010 г. Институт за свободен капитализъм „Атлас”. Автор и иводещ на предаването „Видимо и невидимо“ по тв България он ер – от 11 септември 2011 досега.

Втората лекция от цикъла ще бъде изнесена от Никола Гълъбов на 23 ноември 2016 от  19 ч. в Библиотеката на Американския университет в Благоевград.

Нокола Гълъбов

Очаквайте скоро

Третата лекция ще бъде изнесена от Николай Христов на 30 ноември 2016 от 19 ч. в ауд. 3008 на Университета за национално и световно стопанство.

Николай Христов

Завършил е магистратура по „право” в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Практикуващ адвокат от 2008 г. Специализирал е в областта на търговското и гражданското материално и процесуално право. Има интереси в областта на икономиката и философията. Участва в събитията и обществените процеси по време и след протестите от 2013г. и е отдаден и на редица обществени каузи. Член на Института за свободен капитализъм „Атлас“.

Чевъртата от поредицата лекция на Института за свободен капитализъм „Атлас“ на тема
„Какво можем да направим с живота си?“ ще се състои на 12 декември 2016 в Стопанска аккедмия „Д.Ценов“ – Свищов, ауд. 10 в Ректората.

Мартин Стоименов

Завършил УНСС със специалност бизнес икономика. Работил е като брокер на недвижими имоти. Има практика като трейдър в Лондон, търгувал е на Forex пазара, а в момента е мениджър продажби в търговския отдел на Капитал. Интересите му са свързани с областите на философията, политиката и икономиката. Член е на Института за свободен капитализъм „Атлас“.“

За повече информация следете сайта на Института за свободен капитализъм „Атлас“ и нашата Фейсбук страница.

ноември 13, 2016

0 responses on "ПРОЕКТ „КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ С ЖИВОТА СИ?“"

Leave a Message

Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X