Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Пред прага на пазарна революция

Среща на президента на Института Айн Ранд- САЩ д-р Ярон Брук с българския бизнес

За нуждата от пазарна революция

На 9 декември 2016 г. президентът и изпълнителен директор на Института Айн Ранд – САЩ, д-р Ярон Брук, ще бъде в София за първата по рода си среща с български бизнесмени „За нуждата от пазарна революция“.

Д-р Ярон Брук е предприемач, философ и академичен преподавател, магистър по бизнес-администрация и доктор по финанси от Университета Остин, Тексас. Едно от лицата на свободния пазар в света, д-р Брук е сред най-влиятелните личности, спомогнали за разпространението на идеите на свободата в началото на ХХI в. Изнася лекции на теми като причините за финансовата криза, морала на капитализма, ограничаване размера на държавата, по цял свят. Добре познат в България след успешните си лекции със стотици участници през 2013 и 2015 г.
Заедно с Дон Уоткинс от Института Айн Ранд д.р Брук е съавтор на книгата „Free Market Revolution“, която дава името и на софийската му среща с бизнеса. В нея д-р Брук задава въпроса възможно ли е бизнесът да е алчен и порочен, а политиците – изпълнени с добродетели и добри намерения? Отговорът, разбира се, е: не. А възможна ли е „пазарна револйция“? Отговорът е: да, когато бизнесът е основан на принципите на чистия капитализъм, който създава блага. Благата са богатство, но то не възниква заради алтруизма на бизнеса, а заради желанието му да пусне качествен продукт на пазара и да реализира печалба. Фактът, че в последните години голямата държава печели идейната битка с пазара, прави моралната революция в защитата на свободния още по-нужна. Това е единствения начин за икономически и обществен прогрес
Срещата на д-р Брук с българския бизнес ще се проведе на 9 декември 2016 т. от 17:00 до 19:00 ч. в зала „Рила“ на София Хотел Балкан.
Местата са ограничени. Участието в срещата е само след предварителна регистрация!

Д-р Ярон Брук е роден и израсъл в Израел. Служил като сержант в израелското военно разузнаване, бакалавър по строително инженерство от Tехнологичния институт в Хайфа, Израел. През 1987 г. се премества в САЩ, където получава магистърска степен по бизнес-администрация и защитава докторат по финанси в Университета Остин, Тексас.
Управляващ партньор на фирмата за инвестицонно консултиране BH Equity Research в Сан Хосе, Калифорния.
Колумнист на Forbes, негови статии са публикувани и в Wall Street Journal, USA Today, Business Daily, и други авторитетни издания. Чест гост на националните радио-и телевизионни програми. Съавтор с Дон Уоткинс от Института Айн Ранд на националния бестселър „Пазарна революция: как идеите на Айн Ран могат да сложат край на голямата държава“ и на наскоро излязлата книга „Равенството е нечестно“.

Изнася лекции на теми като причините за финансовата криза, морала на капитализма, ограничаване размера на държавата, както и външната политика на САЩ, по цял свят. Председател и изпълнителен директор на Института Айн Ранд в Ъруин, Калифорния, от 2000 г.

септември 30, 2016

0 responses on "Пред прага на пазарна революция"

Leave a Message

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Институт за свободен капитализъм Атлас

Atlas Laissez Faire Institute - ALFIФорма за запитвания:

1 + 4 =
top
Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X