• LOGIN
  • Нямате артикули в количката.

Login

Register

FACEBOOKGOOGLE Create an Account
Retrieve Password
Back to login/register

Президентска кампания – дискусии

Дискусии с кандидат-президентите с икономически профил

В рамките на своята поредица от срещи и дискусии „Форум икономика“ Институтът за свободен капитализъм „Атлас“ в сътрудничество с Българското либертарианско общество и Брейн Уъркшоп институт започва поредица от срещи с кандидат-президентите с икономически профил. Форматът на срещите предвижда начално встъпление на гостите, дискусия с екип от трима икономисти от организациите – домакини, и въпроси от публиката.

Инициатори на срещите са са изброените неправителствени организации. Срещите с кандидат-президентите са в лично качество и не ангажират партиите и инициативните комитети, които ги  издигат и поддържат. Темите за дискусия с кандидатите са предложени от организаторите.

Срещи с кандидат-президенти

Да въвеждаме ли безусловен базов доход?

Първата среща ще бъде с кандидат-президента Румен Гълъбинов, издигнат от „Българско национално обединение“ .
Тема на срещата: „Да въвеждаме ли безусловен базов доход?“
Срещата ще се проведе на 19 септември, понеделник, от 19 ч. в сградата на НТС в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 108, 2 етаж.

Румен Гълъбинов

Завършил съм като магистър по Икономика от УНСС. Има следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университет Сeйнт Джон, Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Англия (Банки и финанси).  Професионални квалификации по застрахователен и рисков мениджмънт и пазари на ценни книжа от Германия и Англия.
През 2002 г. е председател на Агенцията по застрахователен надзор, а през 2003 г. – зам.-председател на Комисията по финансов надзор. Работил е и е членувал в управителните съвети на международни застрахователни компании от България, Австрия и САЩ. Автор на три книги и поредица от статии в националната преса в областта на застраховането и финансите.

Женен, с две деца.

Как се разбива картел?

Втората среща ще е с кандидат-президента Веселин Марешки, издигнат от инициативен комитет.
Тема на срещата : „Как се разбива картел?“
Срещата ще се проведе на 26 септември 2016, понеделник,  от 19 ч. в зала „Арена“ на хотел Арена ди Сердика, София, ул. „Будапеща“ №2.

Веселин Найденов Марешки е български политик и предприемач.

Завършва основното си образование в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. Следва 3 години Москва,  след които се връща в България, за да се дипломира в Технически университет – Варна.

В периода между 1991 и 1992 година навлиза в изключително слаборазвития тогава пазар на лекарства в България. Към средата на 2012 г. е собственик на аптеки в повечето големи градове на България. Притежава дялове в 46 компании с разнородна дейност, вкл. на 2 фирми за търговия с фармацевтични и козметични стоки и на 98 %  в трета фармацевтична компания – „Юникомс фарма“. Притежава и веригата бензиностанции ВМ петролиум. Появата на името му в някой бизнес се свързва най-често с типичния за него дискаунт стил – качествени стоки на доста по-ниски цени от конкуренцията. В последните няколко месеца с „VM Petroleum“, Марешки направи истинска революция с цените на горивата, успявайки да поддържа нива от 25-30 стотинки под останалите участници в този сектор на икономиката. Твърди, че богатството му възлиза на около 500 милиона лева.

Женен, с две деца.

Как да станем енергийно независими?

Последната среща ще е с кандидат-президента на Реформаторския блок Трайчо Трайков.
Тема на срещата: „Как да станем енергийно независими?“
Срещата ще се проведе на 3 октомври 2016, понеделник,  2016 от 19 ч.  в залата на бул. „Витоша“ № 18 (входът е откъм ул. Кърниградска).

Трайчо Трайков е български политик. От 2009 до 2012 година е министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. От 2013 година участва в дейността на Реформаторския блок.

Завършва Първа английска езикова гимназия и УНСС със специалност „Международни икономически отношения“. Впоследствие специализира по финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия. Работи в EVN от 2005 до 2009 по мениджърски и проектни задачи в рамките на дейността в България .Прокурист е на „ЕВН България Топлофикация“ и на „ЕВН България Електроразпределение“.

Политиката на му като министър на икономиката, енергетиката и туризма се концентрира върху енергийните въпроси, и особено отстояването на българските национални интереси спрямо политиката на Русия.

Институтът за свободен капитализъм „Атлас“, Българското либертарианско общество и Брейн уъркшоп институт благодарят на господата Гълъбинов, Марешки и Трайков за готовността им да се срещнат и дискутират със структури на гражданското общество, подкрепящи индивидуалната свобода  и ограничената държава.

Всички срещи ще се проведат преди началото на кандидат-президентската кампания и не ангажират организаторите им с подкрепа на когото и да било от кандидат-президентите.

Организатори

септември 7, 2016

0 responses on "Президентска кампания - дискусии"

Leave a Message

Copyright © 2016, Институт за свободен капитализъм "Атлас". При цитиране и препубликуване на статии от сайта позоваването на източника е задължително.
X